Onze boeren

Onze Herenboerderij wordt dagelijks gerund door de boeren Marleen en Jordy. Marleen, die oorspronkelijk uit de melkveehouderij komt, heeft binnen Herenboeren Nederland de Herenboeren-boerenopleiding afgerond. Jordy is gespecialiseerd in biologische groenteteelt en gewassen en is er één dag in de week.

De boeren moeten kennis hebben van een breed terrein. Ze zorgen voor de bewerking van het land en dragen de zorg voor een vitale gezonde bodem met zo min mogelijk gebruik van meststoffen, bestrijdingsmiddelen etc. van buiten de boerderij. Het doel is om onze grond te gebruiken zonder dat deze belast wordt en er natuurlijk een gezonde en bovenal smakelijke oogst van te krijgenZij onderhouden de boomgaard en verzorgen de dieren met veel respect voor dierenwelzijn. Ze verbouwen, voor een belangrijk deel het voer voor de dieren en dragen bij aan de ontwikkeling en het beheer van de natuur en het landschap op de Herenboerderij. Marleen en boer Jordy dekken dit brede terrein samen af.

Als het de boeren aan kennis ontbreekt zijn er specialisten binnen Herenboeren Nederland die kunnen adviseren. En er is heel veel ervaring- en kennisuitwisseling tussen de Herenboeren-boeren van de verschillende Herenboerderijen.

Deel dit bericht: