Onze boeren

Onze Herenboerderij wordt vanaf 1 september 2021 drie dagen in de week gerund door boer Toon Beerens. Vanaf 1 januari gaat hij 4 dagen in de week op de boerderij aan de slag. Hij wordt ondersteund door boerin Marleen, die 3 dagen op de akker in Wenumseveld werkt en 2 dagen voor de verzorging van de dieren in Loenen bezig zal zijn.

De boeren moeten kennis hebben van een breed terrein. Ze zorgen voor de bewerking van het land en dragen de zorg voor een vitale gezonde bodem met zo min mogelijk gebruik van meststoffen, bestrijdingsmiddelen etc. van buiten de boerderij. Het doel is om onze grond te gebruiken zonder dat deze belast wordt en er natuurlijk een gezonde en bovenal smakelijke oogst van te krijgen. Zij onderhouden de boomgaard en verzorgen de dieren met veel respect voor dierenwelzijn. Ze verbouwen voor een belangrijk deel het voer voor de dieren en dragen bij aan de ontwikkeling en het beheer van de natuur en het landschap op de Herenboerderij. Marleen en boer Toon dekken dit brede terrein samen af.

Als het de boeren aan kennis ontbreekt zijn er specialisten binnen Herenboeren Nederland die kunnen adviseren. En er is heel veel ervaring- en kennisuitwisseling tussen de Herenboeren-boeren van de verschillende Herenboerderijen.

Deel dit bericht: