Eveline van Velzen – community

eveline

Hallo ik ben Eveline. Getrouwd, moeder en oma. Als kind kom ik uit de stad. Op school hadden we schooltuintjes. Ik had er helemaal niets mee. Ik speelde liever gewoon buiten of ging lekker naar Scheveningen. Een strandmens dus. Niet om in te bakken maar lekker te lopen en te kijken naar de verte. Ik groeide op, verhuisde vele malen en kwam terecht in Apeldoorn. Het gevoel van thuis voelen bij water bleef maar er kwam iets anders bij, het zien van de schoonheid van de natuur en de waarde van voedsel. Dat gaf mijn blik op mijzelf en de wereld een nieuwe wending.

Duurzaam voedsel produceren en nuttigen, wat tot stand is gekomen via een biodynamisch systeem wat ook nog eens lokaal is, met een gemeenschap die samen de boerderij runnen en voor dat hogere doel gaan, hoort nu helemaal bij mijn leefwijze. Een leefwijze die ik iedereen gun. Het is investeren in de aarde, elkaar en in jezelf, een echte win, win situatie waar ik me graag voor wil inzetten.

Daarnaast vind ik het persoonlijk een stukje opvoeding, om aan ons kind door te geven; dat groente niet uit een potje komt maar door vele handen, eerlijk, duurzaam en voedzaam vanuit de aarde op je bord terecht komt, via de lokale boerderij, waar zij zelf ook deelgenoot van mogen zijn.

Zelf heb ik 2 bedrijven gehad en heb gewerkt als leidinggevende bij verschillende zorginstellingen. Nu is mijn leven buiten Herenboeren ingericht met pleegzorg en hulp voor de minderbedeelde. Als echt mensen mens is de stap naar de rol community in het bestuur dan ook een logische stap. Waarin we als gemeenschap er samen voor gaan. Mij maakt het rijker, zowel mentaal, fysiek en geestelijk. Samen doen en de wereld een klein beetje mooier achterlaten dan we die gevonden hebben is voor mij in ieder geval een mooie missie.

Deel dit bericht: