De coöperatie Herenboeren Groote Modderkolk wordt geleid door een enthousiast bestuur. Hieronder stellen zij zich voor en vertellen hun verhaal.

Berend
Bestuur
Bestuur

Berend Diekerhof – voorzitter

Ik heb deze kans met beide handen aangepakt; want ik kan hier zélf, samen met een groep mensen, in onze eigen omgeving, gezond voedsel verbouwen en vlees eten van dieren die goed worden verzorgd.
Zo kunnen we de uitputting van onze aarde een stukje tegengaan. En ik hoop dat er ná onze coöperatie er nog vele, vele kleinschalige gemengde boerenbedrijven zullen volgen.

Linda – secretaris

 

Henk – penningmeester

 

Mathilda
Peter
Gerty

Mathilda

Vroeger thuis hadden wij de vriezer altijd vol liggen met een half varken of kwart koe die van de boerderij van mijn oom afkwam. Een andere oom had weer een grote moestuin waar wij het hele jaar door groentes van aten die uiteraard in de zomer van het land afkwamen en ook ingevroren werden.

De eerste keer dat ik las over de herenboeren waren wij dan ook meteen enthousiast. Op een eerlijke en gezonde manier aan je eten komen. Thuis doen we dat al in het klein. We hebben kippentjes voor de eitjes en rondom ons huis staan allerlei fruitbomen. Het concept van de herenboeren gaat nog iets verder. Ook je eigen groenten en je eigen vlees op een duurzame manier geproduceerd. Wij waren naar de eerste info avond al om en zetten ons zo goed mogelijk in voor de coöperatie Groote Modderkolk.

Peter

Opgegroeid bij en in De Sijsselt en de Ginkelse Heide. Komende uit een boerenfamilie weet ik waar het eten vandaan komt. Stond daar echter niet direct bij stil. Na een voorlichting over het concept van Herenboeren, raakte ik zeer daar zeer enthousiast over. De zeer gedreven en bijna monologen van Geert van der Veer, medeoprichter van Herenboeren Nederland hebben mij zeer geïnspireerd om deel te nemen. Samen met mijn vrouw Saskia, die reeds een moestuin had, zijn wij actief bij de coöperatie. Ik merk ook dat het werken op en om de boerderij mij zeer veel voldoening geeft.

Gerty

Ik woon in Apeldoorn Zuid, ben 61 jaar en getrouwd met Jan Teekens., We hebben 3 kinderen en inmiddels 7 kleinkinderen! Ik werk als programmamanager bij een cultuureducatiebedrijf. In mijn werkende bestaan heb ik duizenden kinderen en volwassenen kunnen inspireren en blij kunnen maken met kunst- en cultuuractiviteiten. Altijd graag bezig geweest met activiteiten die het leven mooier en beter kunnen maken. Goed eten, voor elkaar zorgen en het behoud van onze natuur horen daar ook bij. Mijn vader was keurmeester/slager en daardoor was goed eten in het gezin altijd belangrijk.
Binnen de Groote Modderkolk ben ik verbonden met de teeltcommissie en de bestuurswerkgroep inrichting boomgaard. Het is een prachtige en verantwoordelijke taak een goed advies uit te brengen aan het bestuur en de boerin. Adviezen over de aanplant en inrichting van de boomgaard en ook in de toekomst het meedenken over de teelwijze van de boerderij. Het zijn geweldige teams die vol enthousiasme met hun verantwoordelijke taak bezig zijn. Verder zal ik mij op een later moment ook bezig gaan houden met de potstal.

Bestuur
Hans
Frank

Stefan

 

Hans

Zo’n gelegenheid krijgen we maar 1 keer dachten we tijdens een informatiebijeenkomst op de boerderij. Samen met elkaar onze eigen boerderij. Bewust met voedsel bezig gaan in plaats van gedachteloos je karretje vullen in de supermarkt. Een wereld van verschil. Op het moment dat we de handtekening zetten voelde ik me ook verantwoordelijk en wilde een bijdrage leveren aan het opzetten van de boerderij. Primair houd ik me bezig met de distributie van het vlees, groente en eieren samen met een fijn team vrijwilligers. Daarnaast draag ik mijn steentje bij in de communicatie en help mee om de beestenboel rond te krijgen. Klein beetje over mezelf: Net de 50 gepasseerd, getrouwd met Harriët, samen 2 dochters en woonachtig in Apeldoorn. Eindverantwoordelijk bij een technisch bedrijf in Harderwijk. In de winter wordt zoveel mogelijk vrije tijd opgeslokt aan skiën. Bij voorkeur in de Italiaanse Dolomieten.

Frank

Een eigenwijze knutselaar met een heleboel medische basiskennis. Dan word je dus tandarts. Mijn vrouw Sonja en ik houden van het opzetten van nieuwe ondernemingen. Dan word je steeds een beter mens dan het jaar ervoor. Leuk aan het Herenboeren concept vinden we het terug naar de natuur idee. Mijns inziens zijn veel medici niet bezig met gezondheid. Ze vertrouwen de natuur niet meer. Een van de oude wijze grondleggers van de medische wetenschap stelt: laat voeding uw medicijn zijn. En wij als coöperatie willen laten zien dat je ook voedsel kan verbouwen door met de natuur samen te werken. Mijn taak binnen het bestuur is een beetje manusje van alles.