Anke Overeem – voorzitter

Anke-40 (2)

Sinds mei 2019 ben ik lid. Ik woon in Dieren, heb 2 volwassen dochters en werk als senior beleidsadviseur bij BMC, een adviesbureau voor overheden.

Mijn ouders hadden zelf een moestuin, kippen en varkens. Daar aten we het jaarrond van. Later had ik zelf ook een moestuin en kippen. Helaas had ik daar vanaf 2010 geen tijd meer voor. Ik miste die groenten van de koude grond en de blije kippen. Ook het zelf verantwoordelijkheid nemen voor de planten en dieren die op mijn bord belanden. Ik droomde jaren van een eigen moestuin, maar… onderhouden door iemand anders. In 2017 las ik over de herenboerderij in Boxtel. Voor mij hét antwoord, alleen te ver weg. Het initiatief in Loenen vond ik dan ook een geschenk.

Vanaf het begin voel ik mij mede-eigenaar en medeverantwoordelijk voor de coöperatie. Ik ben vooral op mijn plek als ik eraan kan bijdragen dat zaken goed georganiseerd zijn. En mijn interesse ligt het meest bij de kernwaarde natuurgedreven. Ik heb mij daarvoor ingezet in de teeltcommissie en boomgaardwerkgroep en nu als voorzitter van het bestuur. Het mooie aan onze coöperatie vind ik dat we het gezamenlijk doen. Met zoveel mensen een bedrijf runnen is een uitdaging. En zorgen dat het bedrijf financieel gezond is ook. Ik hou van uitdagingen, voor mij is dit dan ook echt genieten.

Deel dit bericht: